Apám rám hagyott egy lakást, aminek a falait ledöntötték és a padlója rothadt volt, és én egy álomlakást csináltam belőle.

Mindenki kinevetett, amikor megmutattam az apámtól örökölt lakást! 😂🥱 Az emberek azt tanácsolták, hogy adjam el, de nekem más terveim voltak! 🤭😏 Senki sem hitte, hogy ezt a „szemétdombot” szebbé tudom varázsolni, de a végeredmény csodálatos lett, amit ebben a cikkben láthattok! 👇


A mai cikk hősnője egy fiatal és ambiciózus nő, aki bútortervezőként dolgozik. Ezt a lakást az édesapjától örökölte, aki egész életében építészként dolgozott.


Bár az apja felújításokat végzett, a nő úgy döntött, hogy teljesen átalakítja a meglévő teret, és ad egy második esélyt a lakásnak. Az a döntés született, hogy felfogad egy belsőépítészt.


A felújítási folyamatot egy teljes átalakítással kezdték meg. A nappalihoz egy hosszú folyosót építettek, a konyha bejáratát pedig áthelyezték. A padlóburkolat itt fát imitáló csempe. Bár a tér szűkös, a tervező mégis merte, hogy a falakat ne a tipikus világos árnyalatra fesse, hanem éppen ellenkezőleg – a falakat és a mennyezetet gazdag zöld színűre festették.


A bejárattól jobbra látható egy padsor cipőtartóval és egy nyitott akasztóval a felsőruházatnak. Itt helyeztek el egy beépített tárolószekrényt, amelyben egy tálca van a macskának.

A nappaliban a padlóra halszálkás parkettát fektettek, a falakat és a mennyezetet pedig világos árnyalatúra festették. Hófehér polcok vannak, a szoba közepén pedig egy puha csoport található a tévésarokkal. Az ablakhoz közelebb egy étkezőcsoport állt antik székekkel.


Tekintettel arra, hogy a lakásban gáz van, a konyha és a nappali között egy teljes értékű, ajtóval ellátott válaszfalat helyeztek el. Itt egy sarokgarnitúra van beépítve, amelyet megrendelésre készítettek, hogy minden centiméternyi helyet racionálisan használjanak ki.

A homlokzatokhoz egy nyugodt szürke árnyalatot választottak. De a csempékhez a backsplashhez egy gyönyörű menta árnyalatot választottak, amely a tér fő színakkordja lett. A korábbi átjáró helyén most egy hűtőszekrényt láthatunk.


Ezt a helyiséget a fő hálószobának adták át. A falakat zöld tapétával borították, az akcentusfalra pedig egy virágos dísz került. Döntés született arról, hogy erre a falra paneleket szerelnek. Egy rózsaszín kárpitozású ágy is helyet kapott itt. Az ablak mellett egy komód és egy nagy tükör található.


Mivel a tulajdonos gyakran dolgozik otthonról, szüksége volt egy teljes értékű irodára, amely minden igényét kielégíti. Ezt a helyiséget két funkcionális zónára osztották: az első a bejáratnál található – ez a pihenőhelyiség; a második pedig közelebb van az ablakhoz – ez már munkaterület. A zónázottság hangsúlyozása a falak színével is szerepelt a terveik között: a rekreációs területet zöldre festették, a munkaterületet viszont fehérre.


A fürdőszobát és a WC-t nem egyesítették, mivel ez a gyakorlatban kényelmetlen. Az átalakítás eredményeképpen a folyosó területe most a fürdőszobával van összekötve. Ennek a döntésnek köszönhetően ide egy mosógépet is be lehetett szerelni. És ha már a befejezésnél tartunk, fehér téglalap alakú csempét és rózsaszín nedvességálló festéket választottak a falakra.

Like this post? Please share to your friends:
MUNDO