„Kelj fel a hamvakból!” Henry Winkler inspiráló útja a bizonytalan gyermekből igazi legendává válásig

Ő volt az, akit a szülei „buta kutyának” neveztek, így nőtt fel és lett belőle legenda! 🤌😉 Még könyvet sem tudott olvasni, amíg nem volt 3️⃣1️⃣, de milliók legnagyobb inspirációja lett! 😯🤩 Fogadjunk, hogy nem tudtad ezeket az állkapocstörő tényeket Henry Winklerről! 🤫😳 Még többért – nézd meg a cikket! 👇

Henry Winkler útja a sikerhez és a sztársághoz nem volt olyan sima, mint amilyennek látszik. Kevesen tudják, hogy gyerekként és tinédzserként folyamatosan „lustának”, „hülyének” és „butának” nevezték nemcsak osztálytársai és kortársai, hanem a szülei is. Akár hiszed, akár nem, 31 éves koráig nem tudott könyvet olvasni.

Még mindig nem diagnosztizált diszlexiával gyakran kapott büntetéseket az iskolában, és némán kellett elviselnie a kritikát. Elszántsága és erős akaratereje oda vezetett, hogy a Yale Egyetemen MFA diplomát szerzett. Nem sokkal az egyetem elvégzése után színészi pályára lépett.

Amikor Winkler a 30-as éveiben járt, végre rájött, mi áll minden küzdelme és kihívása mögött – a diszlexia. Úgy tartják, hogy a Hank nevű karakter, amelyet egy gyerekeknek szóló sorozathoz írt, az ő saját alakítása volt, mivel ő is diszlexiás volt, és a mindennapi életben is kihívásokkal kellett szembenéznie.

Számos könyvet írt, amelyek generációnk egyik igazi legendájává formálták. Winkler a diszlexiára is felhívja a figyelmet, megmutatva, hogy ő maga is szenvedett tőle, ami azonban nem akadályozta meg abban, hogy álmait megvalósítsa.

Like this post? Please share to your friends:
MUNDO