„Micsoda fantasztikus átalakulás!” Egy lány a régi felújítással egy álomhelyet alakított ki a lakásából

Elegem volt már a csúnya lakásomból, ezért egy zseniális ötlet jutott eszembe! 🤫🤌 Nyaralás helyett a pénzt a felújítására költöttem, és később sem bántam meg! 😍👏 Egy „nagymamás” lakásból luxuslakás lett! 👍🤭 Az előtte-utána fotókat – lásd a cikkben! 👇


A mai régi lakás tulajdonosa egy fiatal lány, egy blogger. A helyzet az, hogy egész életében itt élt, és az új lakásba költözés nem szerepelt a tervei között, ezért döntött a radikális felújítás mellett. A hatvanas évekbeli ház az átalakítás végére elképesztő lett.


Az első feladat a bejárati ajtó cseréje volt. Annak érdekében, hogy vizuálisan kitágítsák a tér határait, a falakat fehérre festették. A padlóra pedig a praktikusság kedvéért nagyméretű porceláncsempét fektettek.

A bejárattól jobbra egy elegáns konzol, egy tükör és egy kompakt, türkiz árnyalatú ottomán került. A fülkében egy nagy szekrényt láthatunk a felsőruházat számára. A homlokzatokat tükörbetétekkel választották.


A konyha korábbi bejárata el volt torlaszolva – most a nappaliból lehet a konyhába jutni. Elhagyták a megszokott ajtót, és francia stílusban tologatható válaszfalat készítettek. A padlót és a kötényt porceláncseréppel díszítették. A falhoz egy bézs színű sarokgarnitúrát szereltek.

A nappaliról kiderült, hogy egy átjárható szoba, hiszen onnan a lakás bármelyik helyiségébe be lehet jutni, kivéve a fürdőszobát. Döntés született az erkélyblokk eltávolításáról, hogy francia stílusú erkélyajtókat alakítsanak ki. Ennek a technikának köszönhetően több természetes fény áramlik a szobába.


A bejárattól a nappaliba vezető jobb oldali falon egy kényelmes kanapé látható, amely kihajtható, így szükség esetén teljes értékű alvóhelyet lehet kialakítani a vendégek számára. A puha zónával szemben egy kandallóportállal ellátott televíziós zóna kapott helyet.


A nappaliból lépünk be a hálószobába. A falakat tiffany színűre festették, a padlóhoz pedig klasszikus lamináltat használtak. A falakat díszlécekkel és tükrökkel egészítették ki. Középen egy rózsaszín kárpitozású franciaágyat helyeztek el, amely ágy emelőszerkezettel rendelkezik, ami további tárolóhelyet biztosít a hálószobában.


Az ágy mellett éjjeliszekrények és egy kis öltözőasztal, amelyet megrendelésre készítettek, találták meg a helyüket. Lehetőség nyílt egy teljes értékű öltözőszoba megszervezésére. Mindennel rendelkezik, amire szüksége van, beleértve a konnektorokat és a szellőzést is.


A fürdőszobát és a WC-t egy 6 négyzetméteres térben egyesítették. A padlóburkolathoz matt porcelánlapokat választottak, a falakat pedig fényes porcelánlapokkal és mozaikokkal bélelték ki.

Like this post? Please share to your friends:
MUNDO